Keuze hulp

Welke scootmobiel past er bij u?

Het imago van de scootmobiel is de laatste jaren enorm veranderd. Het aanbod wordt steeds breder waardoor u een vrije keuze heeft. Wilt u een scootmobiel met drie of vier wielen? Moet hij opvouwbaar zijn of heeft u liever een vast model met een comfortabele en ergonomische zitting? Er is ook nog eens van alles mogelijk met de kleur.

Wij snappen dat het maken van een keuze door de verschillende opties moeilijk kan zijn. Het is belangrijk dat u uw wensen helder heeft, voordat u een scootmobiel koopt. Wij geven een aantal tips die u helpen met het maken van de juiste keuze.

1. Welke afstand wilt u ongeveer met een scootmobiel kunnen afleggen?

Wilt u een scootmobiel om dagjes te touren of weg te gaan? Of is het voldoende om naar de supermarkt en terug te gaan? De verschillende modellen verschillen in actieradius. Een opvouwbare scootmobiel heeft vaak een actieradius tussen de 10 en 20 kilometer en kan een vast model tussen de 25 en 80 kilometer rijden voordat de accu leef is. Hier zit een groot verschil in en daarom is het van belang om voor uzelf te bepalen hoe ver u wilt rijden met uw scootmobiel.

2. Wilt een opvouwbaar model die u overal mee naar toe kunt nemen, of toch liever een vast model?

Als u van plan bent de scootmobiel mee op vakantie te nemen of naar pretparken en dierentuinen, is een opvouwbare scootmobiel de beste keuze voor u. Een opvouwbare scootmobiel demonteert u heel gemakkelijk en past in bijna iedere auto. Wanneer u een scootmobiel voor lange tochten zoekt, is een vast model misschien een comfortabelere keuze.

3. Welke snelheid wilt u met de scootmobiel kunnen rijden?

Bent u tevreden als uw scootmobiel stapvoets rijdt, of wilt u de snelheid behalen van een fietser? Een opvouwbare scootmobiel kan vaak maximaal 9 kilometer per uur rijden. Een vast model rijdt met een maximale snelheid van 25 kilometer per uur.

4. Welk gewicht moet de scootmobiel kunnen dragen?

Het is belangrijk dat u een scootmobiel kiest die geschikt is voor uw lichaamsbouw. Een opvouwbare scootmobiel kan een maximaal gewicht dragen tussen de 120 en 160 kilogram. Een vast model kan een gewicht tot maximaal 200 kilogram dragen.

5. Wat voor soort zitting wilt u?

De vele modellen scootmobielen hebben ieder hun eigen voordelen, maar toch wel een van de belangrijkste is de zitting. U heeft de keuze uit een zitting met armleuning of een model zonder armleuning. Indien u een scootmobiel kiest voor de lange afstanden, is het belangrijk dat u comfortabel zit. Wanneer u regelmatig rugklachten heeft, is het belangrijk om voor een comfortabele zitting te kiezen. Bovendien zijn er modellen beschikbaar met een ergonomische zitting. Het is daarom belangrijk om te informeren naar de mogelijkheden als u een scootmobiel koopt.

Extra informatie?

Wij luisteren graag naar uw wensen om u zo goed mogelijk te adviseren. Neem contact met ons op via ons contactformulier of bel 0181-850439. Op werkdagen zijn wij tussen 09:00 uur en 17:00 uur beschikbaar en op zaterdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Proefrit maken?

U mag altijd eerst een proefrit maken met onze modellen. Dit kan in onze showroom in Hellevoetsluis, maar dit mag ook bij u thuis. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Email: info@scootmobielaanhuis.nl
Telefoon: 0181- 85 04 39